Trädgårdsgatan 7,  541 30  SKÖVDE
Tel. 0500-48 26 86
E-mail: skgv@telia.com

Vänföreningen

Genom att gå med i ”Vännerna till Skaraborgs Konstgrafiska Verkstad” blir du stödjande medlem och får förstås möjligheten att träffa fler grafiker. Du blir dessutom inbjuden till vernissager, möten, visningar och föredrag i verkstadens regi. Och sist men inte minst får du två grafiska blad per år gjorda av verkstadens konstnärer. De grafiska bladen är i begränsad upplaga och speciellt utgivna för Vännerna. Ditt medlemskap ger vår verkstad ett välkommet ekonomiskt bidrag samtidigt som du bidrar till att främja grafiken som konstart.

Du blir medlem för ett år i taget och kan varje år välja om du vill fortsätta eller inte.

Välkommen som medlem!

Medlemskap kostar:
800 kr per år om vänblad hämtas på verkstaden.
880 kr om vänblad sänds hem med post.

Ovan 2019 års vänblad till vänster Norbert Robles, Svanen handkolorerad etsning till höger Utan titel, torrnål av Asta Norkuté.

Det går också bra att köpa blad från tidigare mappar. Några av bladen kan ni se på denna sida, fler finns i vårt galleri.

2018 års vänblad

2018 års vänblad "Love bites" av Marianne Förars Torrnål, sockerakvatint 20x25cm och "Jordbrukslandskap" av Mats Svensson Etsning/torrnål
24,5 x 29 cm.

2017 års vänblad

Är gjorda av Marita Ackeby och Ezzard Keymer. Maritas blad till vänster ovan heter "Vattenväg" och Ezzards blad heter "Mot aftonen" .

2016 års vänblad

Raine Falkås och Gun-Britt Larson har gjort året vänblad. Här visar de bladen för första gången för vännerna på vänfesten. Festens höjdpunkt!

Så här ser bladen ut.

Till vänster "Min Vän" Raine Falkås och till höger "Gömma" Gun-Britt Larson. Båda trycken är etsningar. upplagan är 60 blad.

2015 års vänblad

Maria Segerström och Edna Cers är de som gjort 2015 års vänblad.

Edna Cers tryck heter Black Gold och är en etsning, 23,5 x 23,5 cm. Maria Segerströms tryck heter Harpalt och är också en etsning, storlek 26 x 20 cm.

2014 års vänblad

2014 års vänblad presenterades den 27 november 2013 på Skaraborgs Konstgrafiska Verkstads konstafton. Varje år får två av verkstadens medlemmar i uppdrag att skapa varsitt grafisktblad. Dessa samlas i en mapp som säljs till förmån för verkstaden. Denna gång gick det ärofyllda uppdraget till Chennet Juhlin och Tony Abrahamsson båda från Lidköping. Mappen bjuder på variation i stil och uttryck. "Renhjärta" är titeln på Chennet Juhlin blad med inspiration från renarnas land. Skogen och naturens sagoväsen samt det tidiga morgonljuset har Tony fångat i sitt verk som heter "Morgon".

Morgon, Collografi 2x17 cm, Tony Abrahamsson

Renhjärta, torrnål/etsning 21 x 18 cm, Chennet Juhlin

Tidigare vänblad

Det finns möjlighet att köpa en del överexemplar av tidigare vänblad på verkstaden. Här brevid visas de senaste årens blad.

Bli vän med en grafiker

Är en trevlig folder som presenterar Konstgrafiska och grafiken. Den kan beställas från verkstaden.